Begeleide tandemrit TA.TO.

Status
Wanneer
  • zaterdag 25 mei 2019 van 13 uur

Tijdens het feestweekend van De Velodroom, gelegen aan het fietsbelevingscentrum van De Schorre te Boom, zal op zaterdag 25 mei een begeleide tandemrit – TA.TO. worden georganiseerd.

De organisatie richt zich niet enkel op personen met een visuele beperking die met tandems onder begeleiding kunnen deelnemen, maar stelt deze unieke tocht ook open voor G-sporters in de brede zin. Dus ook personen die zelfstandig kunnen fietsen maar wel begeleiding nodig hebben zijn meer dan welkom om aan te sluiten.

De initiatiefnemers achter dit event, WTC Schorretrappers zijn ontstaan uit enkele collega's van de Lokale PolitieZone Rupel en medewerkers van het PRD De Schorre te Boom. Samen hebben zij een feitelijke vereniging in het leven geroepen om allerlei "fiets"activiteiten te organiseren waarbij de opbrengst telkens aan een goed doel wordt geschonken.

Voor deze derde editie van dit fietsevent hebben zij de handen in elkaar geslagen om de organisatie samen te doen met Lions Club Antwerpen Ter Beke en Lions Club Boom die samen deel uit maken van Lions Clubs International, de grootste NGO ter wereld, wiens credo “We serve” geen holle slogan is.

Van bij hun oprichting, nu reeds 100 jaar geleden, hebben Lions het “SightFirst”-programma in de strijd tegen blindheid tot één van hun belangrijkste sociale doelstellingen gemaakt.  Zie link http://www.lcif.org/EN/our-work/sight/index.php voor meer info.


De Lions van Antwerpen Ter Beke en Boom hebben toegezegd om samen hun tanden te zetten in de organisatie van deze TAndemTOcht voor blinden en slechtzienden, en dit op 25 mei 2019!

De tandemtocht gaat onder begeleiding van start aan De Velodroom, Hoek 129 te Boom, en voert van daaruit via een veilige fietsroute zo’n 20 of 40 km doorheen de Rupelstreek.

Onze doelstelling is om zo veel mogelijk tandems te bemannen met koppels bestaande uit ervaren tandembestuurders enerzijds, en blinden of slechtzienden anderzijds. Maar ook individuele recreatieve- en sportieve fietsers met een beperking verwelkomen wij om aan te sluiten.

 

Volgende van de detaillijst