Tentoonstelling Jef Sterckx

Het Fietsbelevingspunt van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre pakt vanaf 3 april uit met kunst van Jef Sterckx in wielermuseum De Velodroom én wielercafé De Musette.  “Samen met de voorjaarsklassiekers komen onze wielerhelden van toen een bezoek brengen aan het fietsbelevingspunt. Het wielermuseum De Velodroom en het fietscafé De Musette zijn het ideale kader om de unieke tentoonstelling van Jef Sterckx een tijdelijke halte te bieden”, zegt gedeputeerde Jan De Haes. Meer info op www.develodroom.be.

Wanneer
  • van 3 april 2021 tot 29 augustus 2021
  • Enkel op zaterdag en zondag
Atelier Jef Sterckx
Het Peloton - De Velodroom

Kunstenaar Jef Sterckx uit Hove ontwerpt al jaren levensgrote beelden van onze grootste wielerhelden. Het unieke aan zijn sculpturen is dat deze gemaakt zijn uit verpakkingsdozen van racefietsen, heel duurzaam dus. Zijn kunstproject ‘Het Peloton’ won in Hove de cultuurprijs omdat het kunst en sport op een unieke manier bij elkaar gebracht heeft. ‘Het Peloton’ heeft reeds op vele wielerplaatsen in België halt gehouden en voor dit voorjaar is De Schorre in Boom de gastplaats. Naast de bekende coureurs heeft de kunstenaar ook enkele sculpturen meegebracht die de koers nog beter in beeld brengen. Wat dacht je van een volgwagen of zelfs een heuse motard met cameraman. Wil je graag een selfie maken met Museeuw op de achtergrond als hij aankomt op de piste in Parijs Roubaix, of sta je liever op de foto met de kannibaal Eddy Merckx? Kom dan zeker en vast een kijkje nemen tijdens deze tijdelijke expo.

#samentegencorona

Om een veilig bezoek te garanderen wordt er gewerkt met reservaties. Je kan vooraf reserveren via de link op de website of ter plaatse indien er nog plaatsen vrij zijn. Er worden maximaal 5 personen gelijktijdig toegelaten per verdieping en de lengte van je bezoek wordt beperkt tot 1 uur. Aanvullend is het dragen van een mondmasker verplicht en houden de bezoekers anderhalve meter afstand van andere bezoekers. We vragen onze bezoekers om zich in en rond De Velodroom steeds aan de maatregelen te houden die opgelegd worden door de overheid.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
Vanaf 3 april tot 29 augustus elke zaterdag en zondag én tijdens de paasvakantie geopend, telkens van 13 tot 17 uur.


Waar:
De Velodroom, Fietsbelevingspunt De Velodroom, Hoek 129, Boom (ter hoogte van fietsknooppunt 26)

Meer info:
www.develodroom.be, develodroom@deschorre.be, T 03 880 76 16.

Onthaal De Schorre

Functie
Onthaal, reservaties en recreatieverhuur
Telefoon
03 880 76 00
Fax
03 880 76 11