Iedereen in het geel tijdens het Belgisch kampioenschap in Gent

publish date
10.05.2019

Neem deel aan de BK Yellow Ride, een heuse aanval op het Guinness World Record “meeste gele truien op een fiets op 1 locatie” tijdens het BK in Gent. Iedereen met een fiets is welkom! 

Het wereldrecord is sinds 2015 in handen van het bedrijf SKY (270 gele truien) en dat probeert de organisatie van het BK wielrennen in Gent, samen met wielermusea KOERS en DE VELODROOM, op zondag 30 juni te verpulveren!  Vanaf 7u30 kunnen deelnemers de officiële gele wielertrui in ontvangst nemen en is er de mogelijkheid om de lus van 2 km rond de Watersportbaan te rijden als opwarming. Om 8u45 wordt er afgesproken onder de aankomstportiek aan de Watersportbaan. Een officiële deurwaarder van het Guiness World Records zal dan alle deelnemers tellen en er zal ook een memorabel fotomoment zijn. Nadien start het gele peloton voor een gezamelijke tour op het verkeersvrije parcours van 15km.

 

Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving een authentieke gele wielertrui. De deelnemers krijgen hun bijdrage van €10 ter plaatse terug onder de vorm van consumptiebonnen (drank of eten). Ideaal om achteraf te recupereren en mee te supporteren voor de dames elite en heren profrenners! Onze allerlaatste Belgische Tour de France-winnaar, Lucien Van Impe en meervoudig Belgisch kampioene Heidi Van De Vijver zijn meter en peter van de BK Yellow Ride en zullen ook aanwezig zijn op 30 juni.

De BK Yellow Ride is een initiatief van wielermusea KOERS (Roeselare) en DE VELODROOM (Boom) in samenwerking met de organisatie van het BK Wielrennen.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.bkgent2019.be

 

Volgende van de detaillijst