Superprestige De Schorre - Boom

Wanneer
  • zaterdag 4 december 2021
Prijs
€ 12
Superprestige De Schorre 2016
Superprestige De Schorre 2016

    11u45: Internationale Junioren

    13u45: wedstrijd Elite vrouwen – U23

    15u00: wedstrijd Elite heren – U23

Meer info kan je vinden op deze website.

 

Info voor bezoekers:

De parkings zullen duidelijk aangeduid worden. Gelieve deze signalisatie dan ook te volgen.  

Toegankelijkheid domein:

Bekijk hier de toegankelijkheid van ons domein in de periode van opbouw en afbraak

Wout van Aert kiest voor Boom

’s Werelds beste wegwielrenner laat het veldrijden niet los. De drievoudige wereldkampioen crossen knoopt ook deze winter weer aan met zijn oude liefde. En Boom krijgt de primeur! Op zaterdag 4 december ziet de Belgische kampioen voor het eerst toppers als Eli Yserbyt, Toon Aerts en Lars van der Haar in het wit van de ogen. Het strijdtoneel is de epische omloop in provinciaal domein De Schorre.

Voor wie vindt dat het de voorbije maanden in het veldrijden een tikje te veel om dezelfde namen draaide: beterschap is op komst! Wout van Aert start in december en januari aan een imposante reeks veldritten. Niet alleen met het oog op de voorbereiding van zijn seizoen op de weg, de Kempenaar kennende haalt hij de neus niet op voor occasioneel dagsucces, onderweg.
Dat de kopman van Jumbo-Visma, op de Olympische Spelen van Tokio nog goed voor zilver in de wegrit, voor Boom als ‘openingscross’ koos wekt geen verbazing. De cross in De Schorre past perfect in het wedstrijd- en trainingsschema van de Kempenaar. Het parcours in provinciaal domein De Schorre is uitgetekend door Marc Dierickx, een specialist terzake. Publieksvriendelijk (toeschouwers kunnen het wedstrijdverloop op een halve omloop in quasi één oogopslag zien), spectaculair en berijdbaar in nagenoeg alle weersomstandigheden: weinig veldritten bieden de toeschouwers zoveel comfort als de wedstrijd in Boom.
De wedstrijd in Boom is de vijfde manche van de Telenet Superprestige. Voor dat klassement komt Van Aert vanzelfsprekend niet in aanmerking, maar de plek in het regelmatigheidscriterium garandeert wel dat Van Aert op 4 december met een flink gestoffeerd palet aan concurrentie te maken krijgt. Het zal iedereen – Wout niet in het minst – benieuwen met welk rapport die ‘eerste schooldag’ straks wordt afgesloten.