Themawandeling "Samhain of de oorsprong van Halloween"

Wanneer
  • donderdag 31 oktober 2024 van 20 uur tot 22 uur
Prijs
5,5 euro per persoon
De Schorre vuurkorf
Samhain in De Schorre

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck. Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak. Hij kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de (planten)mythologie.

Samhain of de oorsprong van Halloween

Op Halloween vertelt de gids je meer over de goden en heiligen die iets betekenden in het dagelijks leven rond deze periode. 

Op deze avond begeven we ons op de grens tussen het levende en het hiernamaals of liever gezegd waarom vieren we halloween met al die griezel?

Het is niet de bedoeling om er een halloweentocht van te maken met schrikeffecten (maar misschien toch wel verrassend). Het blijft een wandeling met verhalen en uitleg over rituelen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie: Start- en eindpunt is Congrescentrum De Pitte. Kom te voet of met de fiets, of parkeer je auto op Parking 1 in de Schommelei of Parking 2 in de Kapelstraat. 

Tarief: € 5,5 per persoon voor een leuke wandeling van 2 uur. 

Leeftijd: vanaf 16 jaar. Jongere kinderen kunnen er ook meekomen onder begeleiding, maar de verhalen zijn gericht op volwassenen. 

Deze activiteit gaat door van zodra 14 mensen ingeschreven hebben. Indien deze wandeling niet doorgaat word je verwittigd en krijg je je geld terug.