Fietsen

De Velodroom
De Velodroom

Sinds 2014 kun je rechtstreeks van De Schorre naar de Rupeldijk wandelen of fietsen via een tunnel onder de Kapelstraat door. Het pad start op de parking aan dienstingang 2 (Kapelstraat, bij Braxgata Hockeyclub) en eindigt aan een gezellig pleintje ter hoogte van de Rupeldijk. In 2018 werd dit plein omgebouwd tot een fietsbelevingscentrum, een ontmoetingsplek voor recreatieve fietsers en wielerfanaten. De oude ringoven en andere steenbakkersrelicten zullen in de nieuwe plannen doordacht geïntegreerd worden.

 

De Musette
De Musette

 Vanaf 23 juni 2018 kan je in De Velodroom terecht voor info over de fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden in de Rupelstreek en het Scheldeland. Je kan er een fiets huren, je elektrische fiets opladen of een klein herstel aan je fiets laten uitvoeren. Tegen het decor van de wielercollectie van Paul van Bommel  zullen er in de toekomst boekvoorstellingen, (fiets)reisverhalen, filmvoorstellingen, signeersessies, … plaatsvinden. Dit project is tot stand gekomen met de steun van Toerisme Vlaanderen.

 

 

 

 

De Velodroom
Paul van Bommel & Yvonne Reynders

Toekomst

Op lange termijn wil de provincie Antwerpen dit fietsbelevingscentrum nog een stapje hoger tillen. De realisatie van het fietsbelevingcentrum kadert namelijk binnen het project ‘Blauwe Halte Rupel’, een multimodaal overstappunt waarbij beleving op en langs het water centraal staat. Op termijn wil de provincie Antwerpen het fietsbelevingcentrum connecteren met de steiger aan de kaai van Boom waar wandelaars en fietsers naadloos kunnen overstappen van het ene vervoersmiddel naar het andere (te voet, met de fiets, de boot of het openbaar vervoer). 

 

De Velodroom
De Velodroom

Openingsuren

UITZONDERLIJK gesloten op zaterdag 7 & zondag 8 december wegens het evenement Putteke Winter.

wielermuseum De Velodroom

  • donderdag - vrijdag: 13 - 17 uur
  • zaterdag - zondag: 10 - 16 uur
  • sluitingsdagen: maandag, dinsdag en woensdag

(Groepsbezoek op sluitingsdag? Neem contact op met develodroom@deschorre.be

wielercafé De Musette 

 Tijdelijk in winterslaap