Initiaties Kajakpolo

Status
Afgelast
Wanneer
  • woensdag 17 april 2019 van 13 uur
Prijs
10 euro
Kajakpolo BKS
Kajakpolo BKS

Provinciedomeinen zijn de visitekaartjes van de provincies. Je vindt er rust én avontuur, midden in het groen. Ontdek ze tijdens de  Week van de Provinciedomeinen van 14 tot en met 22 april.

Voor iedereen vanaf 12 jaar. 

Kajakpolo is een “mysterium tremendum et fascinans”. De sport schrikt een beetje af, maar trekt vooral aan. De spelers bewegen zich voort als vissen in het water, doelgericht en razendsnel op zoek naar de vangst: de bal. Om deze te bemachtigen druisen hun kajaks zonder enige twijfel of vrees tegen elkaar in en snijden hun peddels als messen door het water.

Onbekend is onbemind

Het is voor vele nog een onbekende sport en door haar naam ‘kajak’polo wordt ze vaak onderschat. Menig man zal wel al eens in het zuiden van Frankrijk op een of andere toeristische dienst een kajak gehuurd hebben om een kabbelend beekje te bevaren. Echter, deze twee sporten zijn van een geheel andere aard. Een recreatieve kajak is een robuust geval in vergelijking met het sportmodel. Ze gaan als een pijl door het water waardoor elke ongecontroleerde beweging genadeloos wordt afgestraft. Een balans vinden tussen brute kracht en precisie vergt dan ook veel oefening en alleen met de juiste techniek blijf je overeind.

Niet te vergeten is het een competitief spel waarin gescoord moet worden! En dit gebeurt razend snel. Twee teams -elk samengesteld uit vijf beresterke spelers-duelleren tegen elkaar. Iemand in balbezit moet de bal doorgeven binnen de vijf seconden. De tegenstander gooit dan alles in de strijd om die persoon van koers te doen veranderen; onder, tegen en zelfs over jouw kajak varen is toegestaan. Zo kan het wel eens zijn dat je met de onderzijde van je kajak boven water komt te liggen. Opnieuw recht overeind komen is dé kunst, het eskimoteren.

Onder de indruk? Schrijf je dan nu in voor de initiatie tijdens de Week van de Provinciedomeinen. Het team van experten van BKS leert je alle kneepjes van het vak en maakt je zo heer en meester op het water. 

Voor meer info over BKS contacteer dan:

Opgelet: deze activiteit is afgelast.

 

 

Onthaal De Schorre

Functie
Onthaal, reservaties en recreatieverhuur
Telefoon
03 880 76 00
Fax
03 880 76 11
Organisator
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre