Boom Onderzoek Specialisten gezocht

publish date
02.04.2021
Team B.O.S.
Team B.O.S.

Op zoek naar een leuke uitlaatklep voor je (klein)kinderen? In opdracht van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre maakte Jeugdtheater Warmoes de fantastische familievoorstelling ‘Team B.O.S.’ (Boom Onderzoek Specialisten). Aan de hand van 8 QR-codes volg je tijdens je wandeling doorheen het domein deze digitale familievoorstelling over Professor Molly en Dokter Fox. Deze wandeling is bovendien helemaal gratis. Meer info op www.deschorre.be.  

“Om de bezoekers van onze domeinen een nieuwe, en coronaveilige, ervaring aan te bieden bedachten we dit concept: gezinnen kunnen op hun eigen tempo deze wandeling volgen en op hun smartphone 8 grappige scènes bekijken. Dat maakt een gewone wandeling plots véél spannender voor de kinderen,” zegt gedeputeerde Jan De Haes. Deze wandelingen zijn (uitgezonderd van de inkomprijs die verschilt per domein) gratis toegankelijk.

Het verhaal

Dat bomen met elkaar kunnen praten, wisten wij uiteraard al lang. Maar hoe doen ze dat nu precies? En wat vertellen ze tegen elkaar? Professor Molly en haar assistent doen al jaren onderzoek naar deze geheime bomentaal. En ze hebben al heel wat ontdekt! Actrice en scenarioschrijver Saartje Hendrickx van Warmoes: “We maakten deze voorstelling speciaal voor de provinciale domeinen en namen de filmpjes op in De Schorre. Deze prachtige locatie werd dan ook meteen mijn inspiratiebron waarrond ik dit verhaal bedacht heb. Ik hoop dat kinderen zich 'een kriek gaan lachen' bij het zien van de filmpjes en nadien nog meer zin krijgen om de natuur in te trekken en op ontdekking te gaan.” De opnames in De Schorre waren best avontuurlijk. We kunnen al verklappen dat Professor Molly het niet droog houdt… 

Team B.O.S.
Team B.O.S.

Het parcours

In De Schorre start het parcours aan het Inkomplein. In De Nekker start je de wandeling aan de speeltuin, net voorbij het hoofdgebouw en in het Zilvermeer aan de daginkom. Het bezoekersplan met de wandeling op is ook steeds beschikbaar op de websites van de domeinen.

Je (klein)kinderen kunnen zelf de weg wijzen want het parcours wordt helemaal aangeduid met pijltjes. Jeugdtheater Warmoes nam het project van A tot Z in handen en maakte in eigen atelier zelfs de mooie houten kaders.

#samentegencorona

Wij spelen en genieten veilig in de provinciale domeinen! We vragen onze bezoekers om zich op het domein steeds aan de maatregelen te houden die opgelegd worden door de overheid én aan de signalisatie op het domein.