Werken in De Schorre

publish date
12.05.2023

De Schorre bouwt aan de toekomst!

Bezoekers die recent ons domein bezochten, konden het al met hun eigen ogen zien: er wordt gewerkt in De Schorre.

Maar liefst op drie verschillende plaatsen wordt gebouwd aan de toekomst! 

We maken enkele aanpassingen die beleving voor de bezoekers faciliteren, opbouw voor evenementen vergemakkelijken én daarbovenop het evenwicht tussen functionaliteit en groen bewaken.

Benieuwd naar de plannen? Hieronder vind je een mooi overzicht van de werken op het domein.

 

1. Het Nest

Finale fase aanleg het NEST

De grootste werken eerst! Deze kleinere put in De Schorre genaamd 'Het Nest' krijgt een facelift en wordt verder afgewerkt.

Het recreatieve Nest wordt een verdiept gelegen plein tussen grasheuvels en houtwallen. Onderaan de put maakt de drassige ondergrond plaats voor een Urban Sports Zone. 

Eerst begint men met infrastructuurwerken die de Urban Sports Zone vervolledigen en een efficiëntere opbouw van events zullen faciliteren. Vervolgens worden de beplantingen aangebracht om van het Nest een groene oase te maken. 

Deze groene oase zal bestaan uit een moeras dat de zone omarmt, gelegen tussen weelderige grasheuvels en een achterliggend Eiken-berkenbos.

 

Nóg meer weten? Hieronder vind je de werfbanners die alles tot in detail uit de doeken doen.

2. Recreatie-eiland

Harbour House foto

Recht voor De Pitte, over de minigolf, ligt momenteel een landtong die de vijver inloopt.

Dit drassige schiereiland ontving voorheen, naast de occasionele gans, weinig bezoekers. Enkele margrietjes groeiden her en der, maar uitzonderlijk biodivers was het er niet.

 

Daar wordt nu wat aan veranderd. Milieuvriendelijke oevers maken plaats voor verscheidene nieuwe plantensoorten. Ook beperkte, maar zeer fraaie kassei- en betonvormen maken het stukje land handig toegankelijk.

 

Meer weten? Extra info over de toekomstige nieuwe beplanting vind je in onderstaand werfdocument. Veel leesplezier!

 

3. Het strandje

Het strandje

Tot slot krijgt het oude strandje langs de One-World-brug ook een nieuwe invulling.

Maar liefst 19 plantenkuipen van verschillende hoogtes worden terrasvormig rond een knusse boomweide opgesteld.

Het knappe ontwerp creëert ruimte om tot rust te komen, met veel fijne zitgelegenheid. Tijdens evenementen kan deze plek ook dienen voor festivalbeleving.

Ook hier wordt een gevarieerd aanbod aan planten voorzien om zowel fauna als flora dat nodige duwtje in de rug te geven.

Het huidige strandzand wordt verplaatst naar de vijveroever. De verhoging van deze laatste zorgt voor extra buffercapaciteit van onze vijvers waardoor 13 000 kubieke meter oppervlaktewater voor hergebruik kan worden ingezet.

 

Het werfbord vind je hieronder terug.