Hartje Zomer in De Schorre

publish date
03.07.2020

Deze zomer is De Schorre van jou! Onder de naam “Hartje Zomer” presenteren Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en Tomorrowland een gigantisch aanbod aan leuke zomerse activiteiten tijdens de vakantie vanaf 27 juni tot eind augustus. Bekijk hier het aanbod en reserveer alvast je plaatsje.

gocarts
Gocarts

Veel mensen zagen door de Coronamaatregelen hun vakantie deze zomer in het water vallen en gaan nu op zoek naar alternatieven. “Het team van De Schorre heeft tijdens de lockdown niet stilgezeten. Achter de schermen hebben ze een programma in mekaar gebokst om deze zomer je “staycation” helemaal fantastisch te maken met je bubbel.” Zegt gedeputeerde Jan De Haes.

Recreatiefestijn

Het vast aanbod aan recreatie (minigolf en waterfietsen) wordt uitgebreid met o.a. gocarts, een skatepark en Kubb. Vanaf maandag 29 juni wordt op de Deltaweide een eindeloos hinkelpad aangebracht, helemaal op maat van de kleine bezoekers van De Schorre. Ontdek het domein op een andere manier met de speciaal voor ons uitgewerkte “Schorregolf”. Ook avonturentoren Intense is de hele zomer geopend en Circus Boxtalino opent deze zomer speciaal het “Circus Terras” waar kinderen de clown in zichzelf naar boven kunnen halen.  

Wobbelfun
Wobbelfun

Zomerse sporten

Voor zomerse sporten hoef je zelfs niet naar de kust: in De Schorre kan je een potje beachvolleybal spelen. Ook badmintonnen met je tenen in het zand kan op het ingericht sportstrand. Neem hiervoor zelf je volleybal of raket en pluimpje mee en maak gratis gebruik van onze netten. Plezierig sporten doe je elke donderdagavond tijdens onze Zumba-initiaties die doorgaan onder de Vlindertent. Ken je de hype “wobbelfun” al? Met een wobbelboard doe je niet enkel een workout, maar prikkel je ook je zintuigen. We bieden deze zomer verschillende lessen aan voor de allerkleinsten, al dan niet in combinatie met mama of papa. Op 7 augustus is er een speciale les enkel voor volwassenen. 

Het uitdagende mountainbikeparcours van De Schorre kan je leren temmen tijdens de techniektrainingen. De unieke sport “Kajakpolo” kan je zelf komen uitproberen deze zomer op de vijver van De Schorre onder professionele begeleiding van de Boomse Kajakclub De Schorre (BKS). 

Creatieve workshops voor kinderen

Altijd al meer willen weten over onze trollen? Schrijf je dan in voor de trollenvertellingen die doorgaan bij onze kleinste trol Nora. Naast de vertellingen over de trollen kunnen kinderen in augustus terecht in De Schorre voor een leuke trollenworkshop. Ze gaan aan de slag met hun eigen ideeën en creativiteit om een trol te bouwen uit hout en andere natuurlijke materialen, maar dan wel een maatje kleiner. Deze workshop wordt georganiseerd voor 7 tot 12-jarigen. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen in juli en augustus ook deelnemen aan de workshop ‘Beeldig portret’. Maakte niet elke beroemde kunstenaar ooit een prachtig zelfportret?

Genieten en beleven

De regio ontdekken tijdens de ‘Oeverhoppen’ fietstocht of een namiddag-tourrit met een heerlijke BBQ als afsluiter? Die activiteiten gaan deze zomer door aan wielercafé De Musette. Geniet hier van een frisse pint of een artisanaal ijsje. Ook bij Brasserie De Schorre kunnen bezoekers een lekkere hap nuttigen. Vanaf juli kan je je picknickmand of tapasschotel online bestellen. Kies zelf een leuke plek uit op het domein om te picknicken.

De Schorre Barrevoetspad
De Schorre Barrevoetspad

Met je voeten

Ontdek de omgeving en leg de link naar het steenbakkerijverleden van De Schorre tijdens de tunnelwandeling die start aan De Velodroom. Of trek je schoenen uit en steek je blote voeten in de kleirestanten op ons Barrevoetspad. Beide wandelingen zijn bovendien gratis toegankelijk. Wil je graag nog verder terug in de geschiedenis? Schrijf je dan in voor een wandeling met onze huisgids Jan Vaeck. Hij vertelt je alles over de planten en hun mythologische afkomst. Voor meer wandelinspiratie kan je terecht bij het infokantoor van Toerisme Rupelstreek op ons domein. 

#samentegencorona

Wij spelen, sporten en genieten veilig in De Schorre! Alle activiteiten die we organiseren werden ontwikkeld met het oog op een heleboel plezier in je bubbel. We vragen onze bezoekers om zich op het domein steeds aan de maatregelen te houden die opgelegd worden door de overheid én aan de signalisatie op het domein.

Partners

Tomorrowland zet zich graag in voor De Schorre en haar buren. Dat doen ze o.a. met het jaarlijkse Tomorrowland Buurtfeest dat wegens de Coronamaatregelen jammer genoeg niet kan doorgaan in 2020. “Deze zomer zetten we met veel plezier onze schouders onder dit uitgebreid aanbod van Hartje Zomer,” zegt Tomorrowland.  “Onze favorieten blijven de magische trollen van Thomas Dambo in het bos van De Schorre. Die schonken we samen met De Schorre aan onze buurtbewoners voor het 15-jarig bestaan van Tomorrowland”.

Naast Tomorrowland vond De Schorre ook een partner in de Gezinsbond. Zij werkten de trollenvertellingen in het bos uit: “Het hoeft niet altijd oma of papa zijn die voorleest. Met de vertellingen in De Schorre genieten kinderen én volwassenen van het magische verhaal van de trollen”, zegt Annick Haesen van de Gezinsbond.

Ook digitaal #parentfriendly magazine Maison Slash is enthousiast: “De Schorre ontvangt doorgaans in juli een troep party people. Nu dat niet kan, sturen wij graag een leger rock-’n-roll ouders met kinderen naar het domein voor extra quality time met het gezin”, zegt Ingrid Renders. “De zomer van 2020 zal anders zijn, maar zal er zeker één zijn van samen genieten, verbinden en het overbodige loslaten.” Tijdens de maand juli zal je op www.maisonslash.be de ongezouten mening van deze ouders kunnen terugvinden over het aanbod van Hartje Zomer.  

 

Volgende van de detaillijst