Paasvakantie in De Schorre

publish date
02.04.2021
Doeboek De Schorre
Doeboek De Schorre

Ben jij op zoek naar leuke activiteiten voor je gezin tijdens de paasvakantie? Provinciaal Recreatiedomein De Schorre heeft aan jou gedacht: een nieuw De Schorre Doeboek, een QR-code theaterwandeling en een kunstproject. Paasvakantie in De Schorre is plezier gegarandeerd voor het hele gezin.

De Schorre Doeboek 2.0

Na het succes van het eerste De Schorre Doeboek dat uitgebracht werd in 2019 ligt nu de opvolger klaar. In een nieuw handig compact A5 formaat vind je opnieuw allerlei leuke spelletjes, weetjes, kleurplaten en doe-opdrachten: urenlang speelplezier zowel tijdens, maar ook na je bezoek aan De Schorre gegarandeerd. “We willen onze bezoekers een leerrijke en vooral plezante dag aanbieden, maar ook nog lang laten nagenieten thuis,” zegt gedeputeerde Jan De Haes. “Bovendien bevat elk Doeboek een postkaartje dat ze gratis naar een geliefde kunnen versturen vanuit de postbus van het fietsbelevingspunt De Velodroom”. Het Doeboek werd opnieuw ontworpen door Studio Maria en is beschikbaar aan het onthaal aan € 5,95.

Team B.O.S.
Team B.O.S.

QR-code theaterwandeling ‘Team B.O.S.’

Op zoek naar een leuke uitlaatklep voor je (klein)kinderen? In opdracht van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre maakte Jeugdtheater Warmoes de fantastische familievoorstelling ‘Team B.O.S.’ (Boom Onderzoek Specialisten). Aan de hand van 8 QR-codes volg je tijdens je wandeling doorheen het domein deze digitale familievoorstelling over Professor Molly en Dokter Fox. Deze wandeling van ongeveer 2 km is bovendien helemaal gratis. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone.

Werelddag van de Kunst

Vanaf 3 april loopt de tentoonstelling ‘Het Peloton’ van Jef Sterckx in wielermuseum De Velodroom. Gekoppeld aan deze tentoonstelling staat tijdens de paasvakantie ook een leuke activiteit voor de kinderen op het programma: onze jonge supporters kunnen na een bezoekje aan het wielermuseum hun opgedane inspiratie zelf omzetten in kunstwerkjes. Naast De Velodroom kunnen ze fietsers inkleuren met krijtjes die te verkrijgen zijn via ons ‘Werelddag van de Kunst-pakket’. In dat pakket vind je naast krijtjes ook een toegangsticket voor De Velodroom en een bonnetje voor een wafel bij De Musette. Werelddag van de Kunst valt op 15 april en op die dag  willen we dus met nóg een creatief peloton het wielermuseum extra kleur geven. 

Maar er is nog meer…

Alsof die nieuwigheden nog niet genoeg zijn, is er een nieuwe ‘Lentebingo’ en werd er op het theatereiland een heuse ‘Boom-Stamwaterval’ gemaakt: een constructie met boomstronken en een waterpomp, waterpret gegarandeerd! Ook wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een uitdagend mountainbike downhill parcours aan de Deltaweide. Het ‘Bike Park’ zal bestaan uit drie verschillende afdalingen, voor kleine avonturiers tot stoere volwassenen, met leuke kombochtjes en kleine houten obstakels. Voor een echte adrenalinekick ben je hier op de juiste plaats. Verder kan je Kubb sets ontlenen om samen met je gezin op een grasveld te spelen, het eindeloos hinkelpad en skatepark (her)ontdekken en nog eens op zoek gaan naar de trollen in het trollenbos.

Brusselse Wafel
Brusselse Wafel

Smullen en genieten

Van zoveel beweging en nieuwe ontdekkingen krijg je honger! Bij wielercafé De Musette kan je terecht voor heerlijke afhaalwafels, artisanaal ijs, drankjes, huisbereide soep en nog meer. Zij gebruiken bovendien steeds streekproducten. Zo steun je terwijl je geniet nog eens de lokale handelaars, geweldig toch? Op het Inkomplein kan je onder andere lekkere pannenkoeken vinden. Betaal zo gepast mogelijk of contactloos en wandel door na je aankoop. 

#samentegencorona

Wij spelen en genieten veilig in De Schorre! We vragen onze bezoekers om zich op het domein steeds aan de maatregelen te houden die opgelegd worden door de overheid én aan de signalisatie op het domein. Door de huidige maatregelen kunnen onze waterfietsen en het Barrevoetspad nog niet open voor het publiek.