Putteke Winter in De Schorre gaat door

publish date
30.11.2021
Putteke Winter in De Schorre
Sacred Places: Atlantis

Tijdens Putteke Winter op 10 en 11 december is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige lichtinstallaties, wonderlijke soundscapes en een heuse vuurzone. Uitzonderlijk zal het evenement dit jaar doorgaan zonder drank- of eetkraampjes om het evenement zo veilig mogelijk te maken voor de bezoekers. Het volledige programma kan je bekijken op www.puttekewinter.be.

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre wil letterlijk en figuurlijk een licht in de duisternis zijn dit najaar. Daarom hebben we er alles aan gedaan om ons evenement om te vormen tot een veilige winterwandeling. Jong en oud kan zich laten betoveren door de verschillende acts en magische lichtinstallaties. Het domein was nog nooit zo mooi.

Putteke Winter in De Schorre blijft een gezellige winterse wandeling, waarbij het parcours feeëriek verlicht wordt en de mooiste plekjes van het domein extra in de verf gezet worden. Langs het parcours worden de bezoekers verrast door muziek, vuuracts, dans, maar ook opvallend veel lichtinstallaties. Het gebruik van doorlopende lichtinstallaties zorgt ervoor dat de bezoekers niet moeten wachten tot een nieuwe act begint, wat de doorstroom zal bevorderen.

Samen tegen Corona

Om de coronamaatregelen te volgen wordt er op het evenement gewerkt met het Corona Safe Ticket (CST+) vanaf 12 jaar en 2 maanden. Zonder een geldige (of scanbare) QR-code en identiteitskaart is het niet mogelijk om het evenement te betreden. Er wordt ter plaatse geen testing voorzien. Hiervoor ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de bezoeker. Het is verplicht een mondmasker te dragen tijdens het evenement vanaf 10 jaar. Ook worden er dit jaar uitzonderlijk geen dranken geschonken of eten aangeboden. Het is ook niet toegestaan om je eigen drank of eten mee te brengen. We voorzien wel sanitair op verschillende plaatsen.

Putteke Winter 2018
Putteke Winter 2018

Praktische informatie

Er wordt opnieuw met starttijdsloten gewerkt. Momenteel zijn er zowel voor vrijdag 10 december als zaterdag 11 december nog tickets te koop. Wil jij er graag bij zijn? Koop je tickets dan zeker online want je kan geen tickets ter plaatse kopen. Een ticket kost 10 euro en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis meegenieten van dit sfeervol evenement. Ook honden aan de leiband zijn meer dan welkom.

We raden onze bezoekers aan om met de fiets te komen en voorzien dan ook een ruime fietsenparking ter hoogte van onze hoofdingang. Mensen die met de wagen komen kunnen de signalisatie volgen naar de parkings. De parking kost 3 euro per wagen en is cash te betalen.

Er is maar één ingang voor het evenement en dat is de hoofdingang van het domein (Schommelei 1). Buurtbewoners kunnen gebruik maken van een speciale uitgang ter hoogte van de Dirkputstraat om het domein te verlaten.