De Velodroom breekt record Team Sky

publish date
05.07.2019

BK Yellow Ride brengt wielergek Gent in Guinness Book of Records

 

Een uitbundige bende van 683 wielerliefhebbers, allen getooid in een gele trui, heeft zondagochtend een plaats veroverd in het Guinness Book of Records. Dat gebeurde tijdens de BK Yellow Ride, een sportieve en ludieke opwarmer voor het BK Wielrennen in Gent. Het vorige wereldrecord was vier jaar oud en stond op 270 gele truien.

 

Na een rondje losrijden rond de Watersportbaan begonnen om 8u45 683 in het geel gehulde fietsers aan een memorabele rit van 15 km op het verkeersvrije BK-parcours, waar later op de dag de profs voor de nationale driekleur zullen strijden. Ook de peter en meter van de BK Yellow Ride, België’s laatste Tour-winnaar Lucien Van Impe en meervoudig Belgisch kampioene Heidi Van De Vijver, tekenden present.

 

Om 10u volgde het moment suprème: de officiële telling door een deurwaarder. Die telde exact 683 fietsers in een gele trui en daarmee heeft de BK Yellow Ride – een initiatief van wielermusea KOERS (Roeselare) en VELODROOM (Provinciaal Domein De Schorre, te Boom) in samenwerking met de organisatie van het BK Wielrennen Gent – een plekje in het vermaarde Guinness Book of Records veroverd!

 

Meer over de BK Yellow Ride en het BK Wielrennen op www.bkgent2019.be.

 

Het BK Wielrennen Gent is een organisatie van Golazo en Flanders Classics, in samenwerking met Belgian Cycling (KBWB) en Stad Gent