Maatregelen Coronavirus *UPDATE*

publish date
07.11.2020
Maatregelen Coronavirus
Maatregelen Coronavirus

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft beslist om als provincie maximaal bij te dragen tot een beperking van de verdere verspreiding van het coronavirus. Dit om ervoor te zorgen dat het gezondheidszorgsysteem niet in het gedrang komt en de optimale medische zorgverlening gewaarborgd blijft. In het bijzonder voor de meest kwetsbare personen.

 • De Vlaamse Regering heeft op 27 oktober besloten om de maatregelen aan te passen. Deze maatregelen gaan in op 28 oktober om middernacht. Bekijk hier de informatie vanuit de overheid. 

Het is cruciaal om de maatregelen die gelden na te leven. 

Wandelen in De Schorre
Wandelen in De Schorre

Je blijft welkom in De Schorre

Je kan komen wandelen, fietsen en in de speeltuin spelen. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar, over het hele domein. De maatregelen in verband met sociale afstand en handhygiëne blijven van toepassing. Onze openbare toiletten houden we toegankelijk tijdens onze openingsuren (weekdagen 8-18 uur, weekend 12-17 uur). Let op het samenscholingsverbod en beperk je tot een gezelschap van 4 mensen.

 • Mondmaskers: vanaf 12 jaar is het verplicht een mondmasker te dragen.
 • Afstand houden & bubbels: hou ten allen tijde afstand van bezoekers die niet bij je nauwe contacten zitten. Om iedereen de kans te geven in de speeltuin te spelen, vragen we aan grotere groepen (scholen, kampen, jeugdbewegingen), om met maximum 20 personen uit dezelfde bubbel in de speeltuin te spelen en dit ook te beperken in tijd. 
 • Samenscholingen: Let op het samenscholingsverbod en beperk je tot een gezelschap van 4 mensen. Opgelet: dit is uitgezonderd gezinsleden die onder één dak wonen.
 • Horeca: de horeca op ons domein is gesloten, maar er is wel een take away geopend aan Brasserie De Schorre. 
 • De Velodroom: ons wielermuseum De Velodroom is gesloten. 
Trollenvertellingen
Trollenvertellingen De Schorre

Geen evenementen, recreatie en vergaderingen

 • Recreatieverhuur: waterfietsen en minigolf is niet meer mogelijk. We heropenen op 1 april 2021.
 • Barrevoetspad: het barrevoetspad (blotevoetenpad) gaat vervroegd in winterslaap. Het sluit vanaf 29 oktober en gaat opnieuw open vanaf 1 april 2021.
 • Avonturentoren Intense: gesloten. Meer info op www.intense.be
 • Activiteiten herfstvakantie: net als de recreatieverhuur, zijn ook onze sport- en vrijetijdsactiviteiten niet meer mogelijk. Dit wil zeggen dat de mountainbike initiaties, Zumba lessen en Trollenvertellingen geannuleerd worden. Tickethouders worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht en volledig terugbetaald.
 • Putteke Winter: er is nog steeds geen zekerheid dat evenementen in december opnieuw zullen mogen doorgaan. Daarom werd, met pijn in het hart, beslist om Putteke Winter op 12 en 13 december 2020 niet te laten doorgaan. We hebben lang geprobeerd om een kleinschalige versie van het evenement te ontwikkelen, maar we moeten hier teveel inboeten op kwaliteit, toegankelijkheid en laagdrempeligheid. We willen van dit gezellige en populaire evenement voor jong en oud geen exclusief evenement maken. We hopen de draad opnieuw op te pikken op 11 en 12 december 2021.
 • Congrescentrum De Pitte: Er worden geen nieuwe boekingen aangenomen vanaf 29 oktober t.e.m. 19 november 2020. Klanten met een reservatie in die periode worden persoonlijk gecontacteerd. Ons team blijft wel bereikbaar en reservaties voor het najaar kunnen gemaakt worden. 

Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre dankt je nu al om deze maatregelen te volgen.

Wie toch een opmerking heeft of een bezorgdheid kwijt wil, kan dit doorsturen naar onthaal@deschorre.be

Volg ons op www.deschorre.be en onze sociale media kanalen, daarop wordt alle nieuwe informatie geplaatst. 

Het bezoekersplan kan je hieronder downloaden.

Volgende van de detaillijst