Wielermuseum De Velodroom trekt tijdelijk naar Limburg

publish date
06.09.2022
Tentoonstelling Lanaken
Tentoonstelling CC Lanaken

De Limburg fietsvierdaagse uit Lanaken en fietsbelevingscentrum De Velodroom uit Boom slaan de handen in mekaar voor een thematische wielertentoonstelling. Deelnemers van de fietsvierdaagse kunnen vanaf 8 september genieten van heel wat unieke wielertruitjes uit het verleden van de Tour De France. Tijdens de fietsvierdaagse kunnen de deelnemers de prachtige streek rond Lanaken ontdekken. Naast het sportieve gebeuren kunnen de fietsers zich helemaal onderdompelen in de wielerwereld door deze unieke tijdelijke tentoonstelling te bezoeken.

In samenwerking met fietsbelevingscentrum “De Velodroom” van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre wordt het cultureel centrum aangekleed met een aantal unieke wielertruien uit het verleden van de Tour De France. Gele, groene en bolletjestruien geven inkleuring én brengen verhalen met zich mee. Zo hangt er een gele trui, gesigneerd door 17 ex Tourwinnaars die samen 35 keer de Tour De France wonnen. Ook bewonder je er een rode én een combinatietrui. De tijdelijke tentoonstelling richt zich op de deelnemers van deze fietsvierdaagse, maar ook de buurtbewoners en bezoekers van het cultureel centrum kunnen deze tentoonstelling gratis komen bezoeken.

Na een geslaagde samenwerking met woonzorgcentrum De Vaeren in Rumst, steekt onze tijdelijke tentoonstelling over de Tour De France nu de provinciale grens over naar Limburg. We grijpen deze kans om nog meer mensen te kunnen laten meegenieten van onze rijke wielergeschiedenis.

Van Michaux tot Merckx
Van Michaux tot Merckx

Bezoek wielermuseum De Velodroom

Heb je na het bekijken van de tentoonstelling in Lanaken de smaak te pakken? Plan dan een een bezoek aan wielermuseum De Velodroom in Boom. Het uithangbord van het fietsbelevingscentrum blijft de ruime collectie aan wieleritems, met méér dan 1500 wielertruien, 40 fietsen, 3000 boeken en nog zoveel andere fietsschatten. Naast een selectie uit deze collectie, ontdek je in De Velodroom ook de geschiedenis van de lokale wielerhelden en de Boomse velodroombouwersfamilie Apostel-Mampaey, zij bouwden wielerpistes over heel West-Europa. De tijdelijke tentoonstelling “Van Michaux tot Merckx” die er te zien is, werd net verlengd tot 11 december 2023.

De Velodroom is geopend op zaterdag en zondag. Een bezoek aan het museum kost 2 euro en je kan een plekje reserveren via develodroom@deschorre.be

Wielergeschiedenis waar je maar wil

Wil je je graag verder onderdompelen in het wielrennen in je woonkamer of in de file? Download dan de gratis podcast van fietsbelevingscentrum De Velodroom. In “Koerstrui” gaat Ruben Van Gucht het gesprek aan met verschillende bekende namen uit de wielerwereld. De centrale gast kiest zijn/haar 3 favoriete koerstruien uit de collectie van De Velodroom en de verhalen volgen automatisch. Bekijk de podcast gratis op Youtube of luister op Spotify of Apple Podcast.