Programmatie Boom middagstad voor De 1000 km voor Kom op tegen Kanker

publish date
18.02.2020
1000km kotk
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker 2019

Op donderdag 21 mei 2020, tijdens het hemelvaartweekend, strijken enkele duizenden fietsers en supporters neer in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Gemeente Boom is namelijk uitgekozen als een van de middagsteden van de 11de editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Een hele eer voor Boom, De Schorre en Provincie Antwerpen, die trots zijn om op deze manier mee te helpen in de strijd tegen kanker. 

De Schorre is al twee jaar nauw verbonden met Kom op tegen Kanker, door een passage van de 1000 km door het domein in 2018 en door de organisatie van de 100km-run vorig jaar. 

Ook staat fietsbeleving als één van de speerpunten centraal in het domein met  fietsverhuur, een uniek wielermuseum De Velodroom, het wielercafé De Musette, een uitdagend mountainbikeparcours en verschillende wielerevenementen.  

1000km kotk
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker 2019

Programma op 21 mei

Gedeputeerde voor recreatie-en groendomeinen Jan De Haes is enthousiast: “Om de moedige fietsers een hart onder de riem te steken, willen we zoveel mogelijk supporters naar provinciaal domein De Schorre lokken en zorgen dat het evenementendorp op de Deltaweide één groot feest wordt.”

Hiervoor zullen we een heus kinderdorp inrichten met springkastelen, grime, circusgames, workshops met reuze zeepbellen, gekke fietsen en volksspelen.

Straattheater Knapzak zal je verbazen met circustechnieken en ook Ron Jaluaï zal er weer bij zijn met o.a. de fantastische zeepbellenmachine! Studio 100 stuurt haar favorietjes ook naar het evenementendorp: kan jij Maya de Bij en Bumba vinden?

Verder zorgen we nog voor sfeer en muziek met DJ-sets van Skyve (Studio Brussel) en DJ Mario (Casa Blanca). De new-folk-rock band Stereomoon zweept je op en Steve Tielens maakt van het evenementendorp één grote polonaise. De 5 dansers van Baba Yega maken met hun moves het programma compleet.

 

Een warme oproep naar Bomenaars en buren

Tijdens de 1000 km moeten de middagsteden ook een zo lang mogelijke erehaag vormen om de renners welkom te heten. Burgemeester Jeroen Baert is gemotiveerd: “Boom is van plan om met de titel van de langste erehaag te gaan lopen dit jaar. We zorgen nog voor extra animatie in de erehaag, zodat de supporters die hier de renners opwachten zich zeker niet zullen vervelen. We zijn volop op zoek naar creatieve en sportieve Bomenaars die voor de nodige ambiance zullen zorgen. We gaan ervoor, wij willen de trofee van de langste erehaag mee naar Boom brengen.”

Iedereen die in Boom naar school gaat, lid is van een vereniging in Boom of in de buurt, of gewoon in de buurt vertoeft, is welkom om mee te komen helpen, te feesten of voor animatie te zorgen. Spreekt dit mooie goede doel je aan, en wil je helpen met jouw vereniging, laat het alvast weten aan info@boom.be. Via de link hieronder kan je je kandidaat stellen als vrijwilliger.

We nodigen ook de supporters die de renners ’s morgens in Mechelen aanmoedigen uit om met de fiets naar Boom te komen. De renners doen dit met een grote lus van 125 km, maar supporters die de fietsknooppuntenroute gebruiken, kunnen na 12 km al in Boom staan. En de route is nog fietsvriendelijk en meer dan aangenaam ook. 

1000km kotk
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker 2019

Opzet van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker

De 1000 km is een fietsvierdaagse. De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km, dus twee etappes per dag. Die etappes worden gereden in peloton, en telkens rijdt één lid van het team een etappe. Elk team bestaat uit minimum één fietser (die dan de volle 1000 km fietst) en maximum acht fietsers (die dan elk een etappe van 125 km fietsen).

De deelnemers gaan niet alleen de baan op, maar rijden in peloton, volledig afgeschermd van het verkeer. Voor iedereen is er een gepaste snelheid, met pelotons die aan 24, 27 of 30 km/u rijden. Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de praktische organisatie in handen.

Deelnemende teams dienen een bedrag van 5500 euro in te zamelen om te mogen starten. De netto-opbrengst van het evenement gaat naar biomedisch kankeronderzoek, in 2019 5,7 miljoen euro.

Meer weten? Ga naar www.de1000km.be.   

Volgende van de detaillijst