Theater aan Twater en Schorremorrie klaar voor supereditie

publish date
19.05.2022
Camille
Camille

Theater aan Twater, het internationale straattheater- en circusfestival dat op 21 en 22 mei neerstrijkt in De Schorre in Boom, is er klaar voor. Met meer dan 70 acts goed voor 150 optredens in combinatie met kinderfestival Schorremorrie gaat dit voor keuzestress zorgen.

Eerder werd al aangekondigd dat Theater aan Twater voor de 15de editie verhuist naar provinciaal domein De Schorre en wordt uitgespreid over twee dagen. Bovendien wordt het festival gecombineerd met het jaarlijkse kinderfestival Schorremorrie van de provincie dat meer dan 20 doedingen en activiteiten brengt. Beide festivals versterken elkaar op die manier. Theater aan Twater wordt zo het grootste spektakelfestival van Vlaanderen.

“Dit alles staat symbool voor de gestage groei die we hebben gemaakt”, zegt voorzitter Peter De Ridder. “Intussen hebben we reeds drie jaar op rij het Europees kwalititeislabel (Europe For Festivals For Europe) behaald en werden we uitgeroepen tot het beste onafhankelijke straattheaterfestival in de Benelux.”

Dat vertaalt zich in meer dan 75 individuele artiesten of gezelschappen die samen goed zijn voor 150 optredens.

Alle acts opsommen, is onbegonnen werk. “Het is alleszins zo dat we nog breder en ruimer gaan dan voorgaande jaren”, zegt programmator Patrick Poppe. “Er zijn veel meer walking acts en veel meer muziek, feestmuziek met een hoek af. Zo hebben we eindelijk Discobaar A Moeder kunnen strikken, maar bijvoorbeeld ook Blaas of Glory, een hardrock fanfare, of DJ's aan de Rave Cave. Dus voor volwassenen wordt het zeker ook een feest. Zoals steeds is zondag onze pure familiedag met optredens van Camille en De Ketnetband enzoverder.”

Er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar, zowel online met een fiks voordeel (tot de dag ervoor) als aan de kassa.

 

5 dingen die je zeker niet mag missen op Theater aan Twater

  1. Grupo Puja: geniet zaterdagavond van een luchtspektakel 40 meter hoog boven de grond waarbij dit Spaans-Argentijnse gezelschap dat heel Europa afreisde het verhaal van Le Petit Prince brengt.
  2. Transe-Express Urban Opera: Drie oversized zangeressen in enorme jurken glijden door het publiek. Zoals immense porseleinen poppen uit een doos geven ze een concert zoals je er nog nooit één zag of hoorde, begeleid door hun eigen tinnen tamboursoldaatjes. Na Santiago de Chili, Londen, Parijs, Avignon, Rome, Montreal nu ook in … Boom. Transe-Express opent op zondag om 13u stipt ons festival en komt dan nog eens terug rond 19u.
  3. Dunking Devils Squad: Een absolute wereldact: dit waanzinnige team trad al 2000 keer op in 50 landen, heeft twee wereldrecords en twee wereldtitels acrobatisch dunken behaald en hun stunts werden al 10 miljoen keer online bekeken. Ook in het voorprogramma van menig NBA-wedstrijd kon je ze al zien. Bij ons brengen ze niet alleen hun basketball dunk-show maar ook hun Russian Swing act: van Isle of Magic recht in de vijvers van De Schorre dus.
  4. Camille en de Ketnetband, Klaasje en Els De Schepper: veel schoon en bekend volk op de programmatie met een optreden van 'the hottest gal in town' Camille, maar ook een recordpoging highlinen van Klaasje (ex-K3) of een ludieke lezing met Els De Schepper.
  5. Discobaar A Moeder: Vier mee de jubileumeditie en verjaardag van Theater aan Twater met Discobaar A Moeder die zondag om 20u het festival afsluiten: dat wordt Schudden met dat stoofvlees! 
El Circo Del Fuego
El Circo Del Fuego

5 dingen die je zeker niet mag missen op Schorremorrie:

  1. Flying Fuego’s: Stap mee in het vliegend universum van The Flying Fuego's. Dappere acrobaten tonen de meest spectaculaire kunsten en geven jullie nadien de kans hen te vergezellen. Spectaculaire demonstraties afgewisseld met 'luchtdopen' voor iedereen die wil: kinderen, jongeren en volwassenen.
  2. Animalium: Betreed het Animalium en ontdek verschillende uitgestorven of nog nooit eerder geziene dieren terwijl je luistert naar de wonderlijke verhalen van Deheer Haegenbeck.
  3. Tetra Town: Ontwerp je eigen coole, maar vooral ecologische hoofddeksel met behulp van verschillende oude sap- en melkverpakkingen. Trendy en milieuvriendelijk in één!
  4. Turbo Touw Tornado:  Leer touwtje springen als één van de beste doormiddel van een geautomatiseerd draaiend meerpersoons springtouw waar ieder moment ingesprongen kan worden.
  5. Het Geluidshuis: Geniet van verschillende heerlijke hoorspelen voor zowel jong als oud terwijl je ondertussen je creatieve geest de vrije loop kan laten gaan in Het Geluidshuistentje.