Skatebowl feestelijk geopend in De Schorre

publish date
10.05.2024
Opening Skatebowl De Schorre
Opening Skatebowl De Schorre

Op vrijdag 10 mei werd de gloednieuwe skatebowl in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre feestelijk geopend. Honderden bezoekers namen deel aan verschillende gratis workshops, van step tot Onewheel. Met deze skatebowl wordt het gratis aanbod van De Schorre opnieuw uitgebreid. 

De urban sports zone ‘Het Nest’ in De Schorre is een skatebowl rijker. Dit werd gevierd met een namiddag vol gratis workshops voor alle niveaus. Voor step en free running kon je al vanaf 4 jaar deelnemen, maar we zagen ook heel was mama’s en papa’s in actie. Vanaf 16 uur werd de skatebowl officieel geopend door gedeputeerde Mireille Colson. Enkele getalenteerde skateboarders (Toon Dierx, Maarten Van Den Bossche & Toon Moerenhout) zorgden voor een spectaculaire demo en de dag werd afgesloten met een ‘best trick’ skatecontest. 

Opening Skatebowl De Schorre
Opening Skatebowl De Schorre

Enkele energieke jongeren uit de regio stelden de vraag om een skatezone in te richten. Een werkgroep met medewerkers van Gemeente Boom, Tomorrowland en De Schorre zag snel het daglicht. Ook de doelgroep zelf, namelijk jongeren en skaters uit de regio werden hierbij betrokken. Het resultaat mag er echt wel wezen met deze skatebowl, gelegen in de prachtige Urban Sports Zone Het Nest. Als blijkt dat de skatebowl veel gebruikt wordt, wil De Schorre in de toekomst deze zone zelfs verder uitbreiden.

Opening Skatebowl De Schorre
Opening Skatebowl De Schorre

De skatebowl kadert in het groter recreatief aanbod dat De Schorre biedt aan alle bezoekers, sportief of minder sportief. Het ligt in lijn met de visie van Provincie Antwerpen, APB De Schorre en Tomorrowland, om als partners samen de verdere ontwikkeling van het domein vorm te geven. Tomorrowland wil, in navolging van de 7 trollen, opnieuw iets teruggeven aan de buurt, door o.a. het financieren van deze skatebowl. Het gratis aanbod wordt dus uitgebreid, naast o.a. de speeltuin, het eindeloos hinkelpad, het barrevoetspad, het Trollenbos en het uitdagende mountainbikeparcours.