Ticketverkoop Schorremorrie van start

publish date
26.04.2019
Schorremorrie
Schorremorrie

De 17de editie van dit kinderfestival in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre gaat dit jaar opnieuw door in het voorjaar, en wel op 9 juni. Verwacht je opnieuw aan een geweldige namiddag met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Online tickets in voorverkoop kosten € 5. Aan de kassa betaal je € 2 meer. Meer info en tickets via deze link

Tijdens Schorremorrie wordt de Deltaweide omgetoverd tot een openlucht speelparadijs met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Breng een bezoekje aan De Schorre en beleef een onvergetelijke dag! Leef je uit op de springkastelen, trampolines, volksspelen, ponyritjes en go-carts. Je kan ook met het hele gezin minigolf spelen in het doolhof of gezellig waterfietsen. Brasserie De Schorre en de speeltuin zijn natuurlijk ook open. Voor de allerkleinsten zijn er een aparte peutertuin met een ballenbad, springkastelen en kleuterkriebeldroom voorzien.

“De Schorre heeft de voorbije jaren een mooie transformatie ondergaan en we willen deze veranderingen optimaal in onze evenementen incorporeren. Dit jaar zullen we de bezoekers dan ook verrassen met een ontdekkingsreis op ons domein tijdens Schorremorrie”, vertelt een geamuseerde gedeputeerde Jan De Haes. “Schorremorrie wordt georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond en rekening houdend met het succes van de voorbije jaren worden er opnieuw 5000 bezoekers verwacht.”

Langer speelplezier

Om de capaciteit van de attracties te verhogen is besloten om dit jaar het evenement al om 11 uur te laten starten in plaats van 13 uur. Dat maakt dat onze bezoekers 7 uur kunnen spelen in plaats van 5 uur!

Online tickets in voorverkoop

Wil jij Schorremorrie zeker niet missen? Koop dan vanaf 25 april je tickets online aan voorverkooptarief op www.deschorre.be. Een ticket in voorverkoop kost € 5 per persoon. Aan de kassa betaal je € 2 meer. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee komen spelen. Ben je lid van Gezinsbond, Prova of Natuurpunt? Dan geniet je van € 1 korting per persoon. 

Sfeerbeelden Kunstenaarsmarkt 2019

publish date
09.04.2019
Kunstenaarsmarkt
Kunstenaarsmarkt 2019

Op 31 maart ging de 6de editie van de Kunstenaarsmarkt door op het Vlinderplein in De Schorre. Dit jaar hadden we met 135 ingeschreven standhouders een recordeditie. 

De foto's (door We Have Heart) kan je bekijken op Facebook of op onze Flickr-pagina

Hieronder kan je ook genieten van een sfeervideo. 

Wil jij er volgend jaar ook bij zijn? Noteer dan alvast 29 maart 2020 in je agenda. De oproep voor de standhouders verschijnt begin 2020 in onze nieuwsbrief

 

 

De Schorre Bier

publish date
03.04.2019
De Schorre Bier
De Schorre Bier

Organiseer je een MICE-activiteit in Congrescentrum De Pitte? Vraag dan zeker naar het 'De Schorre bier'. De perfecte afsluiter van een dag vol workshops, meetings of na een teambuilding. De voorraad is beperkt en het bier is enkel beschikbaar voor onze klanten. Reserveer dus snel deze exclusieve drankenformule via onthaal@deschorre.be.

 

9 nieuwe waterfietsen

publish date
03.04.2019
Waterfietsen De Schorre
Waterfietsen

De waterfietsen waarover De Schorre beschikte werden 10 à 15 jaar geleden tweedehands aangekocht bij Boudewijn Seapark te Brugge. Na intens gebruik & het opmerken van onherstelbare schade werd in 2018 beslist om uit te kijken naar een alternatief. Als tussenoplossing werden de zwaar beschadigde stuks tijdelijk vervangen door 4 waterfietsen uit het Provinciebedrijf Kessel-Lo. Wat het totaal van vorig recreatieseizoen op 6 stuks bracht.

Tijdens de zoektocht naar waterfietsen voor het recreatieseizoen in 2019, hebben we verschillende pistes geanalyseerd, waaronder de mogelijkheden voor een tweedehandsaankoop. Er werd ons een uniek aanbod voorgesteld: 9 waterfietsen (geproduceerd in 2017) voor een kleine 20.000 euro.
Particulieren hoeven niet te reserveren. Klanten van het congrescentrum (en andere grote groepen zoals scholen, verenigingen,…) wel. We zorgen er steeds voor dat er voldoende waterfietsen voor particulier gebruik beschikbaar zijn.


Prijs: € 6 voor 30 min.

 

 

Tijd voor recreatie, tijd voor DOEN!

publish date
29.03.2019
Villa Kakelbont in De Schorre
Villa Kakelbont in De Schorre

Vanaf 29 maart kunnen bezoekers weer terecht in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre voor de huur van waterfietsen en minigolf. Ook het volledig vernieuwd Barrevoetspad is opnieuw geopend. Dit jaar heeft De Schorre een extra verrassing voor de jonge bezoekers: het De Schorre Doeboek. Het boek is te koop aan het onthaal van De Schorre voor € 5,95. Meer info op www.deschorre.be.


Vandaag ontving De Schorre de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar van basisschool Villa Kakelbont uit Boom. Met z’n 42 mochten ze als eerste het vernieuwde Barrevoetspad ontdekken, dat ondertussen al 1400 meter lang is. Onderweg kom je verschillende houten sculpturen tegen en op het einde was je je voeten aan de waterpomp met water uit de vijver.

 

De Schorre investeert dit seizoen in 9 nieuwe waterfietsen. Ook deze werden uitgetest door de enthousiaste leerlingen van Villa Kakelbont.

 

De Schorre Doeboek

Dit jaar heeft De Schorre een extra verrassing voor de jonge bezoekers: het De Schorre Doeboek. Dankzij dit fijne doeboek leer je De Schorre nog veel beter kennen en ontdek je alles wat er te beleven valt. Zoek verschillen, speel bingo, kleur tekeningen en lees leuke weetjes over de natuur. “Dit prachtige doeboek zorgt voor urenlang speelplezier tijdens, maar ook na je bezoek. Ideaal voor kleine en grote ontdekkers”, zegt gedeputeerde Jan De Haes.  

 

Het boekje werd ontworpen in samenwerking met het creatief team van Studio Maria. Enkele onderwerpen die aan bod komen in het boekje zijn: de geschiedenis van de kleiputten, het barrevoetspad, verschillende evenementen en de natuur. Het boekje is vanaf 29 maart te koop aan het onthaal van De Schorre voor € 5,95.

 

Uitbreiding Grastribune

publish date
06.02.2019
Toekomstbeeld Deltaweide
Toekomstbeeld Deltaweide

De grastribune die twee jaar geleden geïntegreerd werd in de voormalige steile rand van de deltahelling krijgt een uitbreiding in de richting van het aanpalende bosareaal. Anderzijds zal op termijn ook het bos op de helling in de richting van de grastribune worden uitgebreid zodat beiden met elkaar versmelten tot een organisch geheel.

We proberen de overlast voor bezoekers van het domein te beperken en zullen de doorgang zoveel mogelijk open laten.

De hondenweide blijft steeds bereikbaar.

werken deltatrappen
15 feb 2019 - werken Deltatrappen
toekomstbeeld Deltatrappen
Toekomstbeeld Deltatrappen

Meer info: 

onthaal@deschorre.be