Aan tafel met onze wielerhelden

publish date
11.09.2023
Jolien D'Hoore met wielericoontafel
Jolien D'Hoore met wielericoontafel

Wielercafé De Musette presenteert haar unieke wielericoontafels

Wielercafé De Musette kondigt vol trots de onthulling aan van een opmerkelijke nieuwe toevoeging aan hun café: de wielericoontafels. Deze tafels zijn met liefde en vakmanschap vervaardigd door de talenten van de afdeling Houtbewerking van PTS Boom. Van Rik Van Looy tot Remco Evenepoel, van Yvonne Reynders tot Lotte Kopecky, deze tafels brengen hulde aan de renners die ons land hebben doen schitteren op het wereldtoneel van het wielrennen. 

De Musette, het wielercafé van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, gelegen aan de Rupeldijk, zorgt voor een nieuwe blikvanger: vanaf 11 september kan je je drankje drinken aan een unieke wielericoontafel. Het idee van de tafels ontstond in De Musette, maar de uitvoering gebeurde door de leerkrachten en leerlingen van de afdeling Houtbewerking van PTS Boom. Dit is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen twee entiteiten van Provincie Antwerpen die mekaar op deze manier versterken. In het verleden werkte De Schorre ook al samen met PTS Boom. Zo maakten zij o.a. een metalen spreekgestoelte voor Congrescentrum De Pitte en een reusachtig houten exemplaar ter ere van de opening van de One World brug. Bovendien past deze opdracht geheel binnen de visie van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen. Niet alleen investeert Provincie Antwerpen fors in moderne apparatuur en infrastructuur, zoals de nieuwe houtateliers in PTS Boom, maar proberen ze de leerlingen met samenwerkingen met bedrijven en externe organisaties al voor te bereiden op het professioneel leven. De leerkrachten spelen hierin een cruciale rol want zij dragen belangrijke attitudes en vaardigheden zoals creativiteit, inzet en fierheid uit naar zowel naar de leerlingen als de buitenwereld. En dat merk je ook hier in dit project.

Nico Mattan tekent wielericoontafel
Nico Mattan tekent wielericoontafel

“Voor onze school en onze leerlingen is het steeds fijn om een opdracht te kunnen uitvoeren voor een opdrachtgever”, zegt directeur Arnold CallayDe leerkrachten van de afdeling houtbewerking konden deze zomer hun nieuwe lasermachine uittesten, met deze unieke tafels als resultaat. De leerlingen werden betrokken bij de afwerking en installatie en hebben hier ongetwijfeld veel uit geleerd. Zulke opdrachten overschrijden het schoolse kader waardoor de leerlingen nog meer gemotiveerd zijn om te voldoen aan de gestelde eisen en onderzoek te doen naar het gebruik van nieuwe materialen zoals de epoxyharsen die gebruikt zijn om de tekeningen te beschermen. “We zijn fier op onze leerkrachten en leerlingen dat ze dit project samen hebben gerealiseerd en hopen dit in de toekomst nog vaker te doen.”

De tafels werden op 11 september officieel ingehuldigd in het bijzijn van o.a. lokale wielerheld Ludo Peeters en veldrijdster Ellen Van Loy. Jolien D’Hoore en Nico Mattan zetten ter plaatse hun handtekening op hun eigen tafel. 

Ellen Van Loy met wielericoontafel
Ellen Van Loy met wielericoontafel

Aan tafel met je wielerheld

Wil jij de tafels graag in het echt bewonderen? Sinds eind augustus hebben we de openingsuren van De Musette uitgebreid om aan de vraag van de bezoekers tegemoet te komen. Zo kan je nu van woensdag tot en met zondag terecht in ons sfeervol wielercafé. Je kan ook elke derde zondag van de maand smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet of reserveren voor de eetavond op 6 oktober waar varkenswangetjes met exclusief Schorrebier op het menu staat.

Ludo Peeters met wielericoontafel
Ludo Peeters met wielericoontafel

Voor echte wielerfans

Kan je niet genoeg krijgen van het wielrennen? Plan dan zeker een bezoek aan wielermuseum De Velodroom, gelegen naast het wielercafé. Daar loopt nog tot midden november de tentoonstelling “Koersvrouw” met o.a. Ellen Van Loy als ambassadrice.

Ook de podcast “Koerstrui” is nog steeds gratis te beluisteren via Apple Podcast en Spotify en te bekijken via Youtube. In “Koerstrui” gaat Ruben Van Gucht het gesprek aan met verschillende bekende namen uit de wielerwereld. De centrale gast kiest zijn/haar 3 favoriete koerstruien uit de collectie van De Velodroom en de verhalen volgen automatisch. De podcast werd al bijna 50.000 beluisterd en bekeken.